BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalás miatt pereli az Oracle-t az amerikai állam

Az amerikai igazságügyi minisztérium beperelte az Oracle Corporationt, a világ második legnagyobb szoftvergyártóját, mert az állítólag túlszámlázott egy többszáz millió dollár értékű munkát az államnak.

Az Oracle a General Services Adminisztration (GSA) szervezettel kötött szerződés alapján 1998 és 2008 között károsította meg az amerikai államot a panasz szerint. A cég ugyanis elmulasztotta megadni a kormánynak azokat az árengedményeket, amelyek a csoportos megrendelésekhez járnak - áll az igazságügyi minisztérium panaszában, amelyet a Bloomberg idéz.

Tony West, a tárca illetékese szerint azzal, hogy a cég félretájékoztatta a szervezetet, az adófizetőknek okozott kárt. A szerződésben foglalt munka párszáz millió dolláros értéket képviselt, míg az Oracle az üzlet segítségével 1,08 milliárd dollárt számolt el szoftver licensz, illetve karbantartás címén. A bíróságoz benyújtott dokumentumok szerint az esetleges kártérítés összegét az eljárás során állapítják meg.

Az Oracle egyébként szintén a GSA üzlet kapcsán 2006-már kifizetett 98,5 millió dolláros kártérítési összeget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.