BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kényszerpályán a Malév

„Kényszerpályán van a Malév és a magyar kormány is, mivel a 95 százalékos állami tulajdon ellenére minden a társaság gazdálkodásával kapcsolatos érdemi döntéshez a legnagyobb hitelező, az orosz Vnyesekonombank engedélye kell” – mondta Márton Attila légügyi miniszteri biztos.

A cég helyzetének rendezése érdekében ezért megkezdődtek az előkészületek a tárgyalásokra az orosz partnerekkel. A Malévval kapcsolatos vizsgálatokról elmondta: a cég privatizációs szerződése szakmailag rossz volt, mert lehetővé tette, hogy az eleve tőkehiányos légitársaság működését az új tulajdonos hitelből finanszírozza.

A dokumentum ráadásul számos kedvezőtlen pontot tartalmazott a magyar félre nézve. Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter szerint a cég a jelenlegi hitelállományával életképtelen, annak egy része elengedéséről kellene megállapodni az oroszokkal.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.