BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Régiós nukleáris készülődés

Az új szlovák kormány már állást foglalt új atomblokkjai építéséről, a magyar még nem

Az új szlovák kormány is támogatja, hogy a helyi állami Javys holding és a csehországi CEZ villamosenergia-ipari csoport vegyes vállalata új atomreaktort építsen a nyugat-szlovákiai Jaslovské Bohunicében (Apátszentmihályon), ha az a kormánynak nem kerül pénzébe – idézi a Bloomberg a szlovák gazdasági minisztérium közleményét.

Az új magyar kormány még nem foglalt állást a tervezés alatt álló paksi bővítés ügyében, de ez nálunk nem is olyan sürgős, mint északi szomszédunknál. A Szlovákiában nemrég kormányra került párt ugyanis korábban, ellenzékiként még támadta az előző vezetés döntését, bár akkor sem a tervvel volt gondja, hanem azzal, hogy a CEZ-nek tender nélkül nyílt lehetősége megszerezni a 4-6 milliárd eurós projektre készülő vegyes vállalat 49 százalékát.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.