BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Színes készülékkel száll be a Sharp az e-olvasó csatába

A Sharp új generációs platformmal mutatja be saját e-olvasóját, amellyel reményei szerint versenyre kelhet az Apple-lel is.

A Sharp a 2001-ben bevezetett XMDB platform új verziójának segítségével szeretne sikert aratni az e-olvasó piacon, ez a megjelenítési forma színes képet, jobb olvashatóságot és a kiadók számára nagyobb rugalmasságot ígér.

A Sharp abban bízik, hogy az iPadra, illetve az iPhone-ra emlékeztető két e-olvasóján a felhasználók videót és audiót is fogyasztanak majd, a két készülék az év végén kerül a polcokra Japánban, később pedig más országokban - jelenti az AFP.

Masami Obatake, a Sharp egyik menedzsere sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nagy az érdeklődés az e-könyvek iránt és az év végi időzítés éppen megfelelő a számukra. A cég állítása szerint már megállapodott a jelentősebb japán könyv- és lapkiadókkal a tartalomszolgáltatásról és tervei szerint saját e-könyv kereskedő hálózatot is létesít majd.

A japán e-könyv piac jelenleg 46 milliárd jent tesz ki, a legtöbb elektronikus olvasmányt mobileltefonra vagy számítógépre töltik le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.