BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Danubius vesztesége duplájára nőtt az első félévben

A Danubius Hotels Nyrt. 2009 első felében 2,59 milliárd forint adózás előtti veszteséget könyvelt el, 99 százalékkal többet mint az előző év első félévében - közölte a társaság a BÉT honlapján pénteken.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült gyorsjelentésben a társaság a 18,97 milliárd forint összes árbevétel 10 százalékos csökkenéséről számol be.

A csoport szállodáinak foglaltsága az év első felében 54,9 százalék volt, szemben a bázisidőszakban elért 55,2 százalékkal. A második negyedévben viszont javult a foglaltság: 63,1 százalékot ért el, szemben a 2009 második negyedévi 61 százalékkal.

A készpénz termelő képességet mutató kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) az első félévben 1,04 milliárd forintot tett ki, 52 százalékkal kevesebbet a tavalyi első félévben elért 2,18 milliárd forintnál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.