BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar leányt is eléri az Opel-átszervezés

Nem költözik el Budaörsről a 23 országot ellátó Opel Southeast Europe Kft. (OSE), de lesznek átszervezések a régióban mintegy 228, Magyarországon 132 embernek munkát adó kereskedelmi szervezetnél – mondta Dános András, a cég PR-vezetője, részben cáfolva, részben megerősítve a Világgazdaság értesülését.
Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy mindez összefüggésben van az Adam Opel AG kereskedelmi és marketingtevékenységének átszervezésével, és végleges döntés még az év vége előtt várható. Úgy tudni, azok az országok, amelyek számára eddig az OSE szerezte be a járműveket, ezentúl közvetlen kapcsolatban lesznek az Opel rüsselsheimi központjával.
A General Motors Europe 1997 februárjában döntött úgy, hogy az Opel Hungary budapesti kereskedelmi szervezete regionális feladatokat kap. Az újonnan létrehozott Opel Southeast Europe Kft. Magyarország mellett Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Románia, Bulgária és Albánia területén szervezi az értékesítést és az Opel marketingjét. Azóta Csehország és több volt szovjet köztársaság is a céghez tartozik. Időközben, 2002 novemberében létrehozták a GM Daewoo kelet- és közép-európai vállalatát, szintén budaörsi székhellyel, és ez lett később a Chevrolet Central and Eastern Europe Kft.
Miután tavaly június 1-jén a General Motors csődvédelmet kért 172,8 milliárd dollár adóssága miatt, és úgy volt, hogy eladja az Opelt, novembertől különválasztották a Opel Southeast Europe Kft., illetve a Chevrolet Central and Eastern Europe Kft. tevékenységét. Az OSE tavaly az említett 23 országban 37,5 ezer Opel értékesítésével 5,1 százalékos piaci részesedést ért el. DK


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.