BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra ötletelhetnek a vasúton

Nyílt Pályán - Nemzeti Vasúti Kerekasztal címmel szakmai-társadalmi vitanapot rendeznek a vasúti közlekedés és a MÁV jelenlegi helyzetéről, lehetséges fejlődési irányairól, jövőjéről szeptember 15-én - közölte a MÁV Zrt.

 A Vasúti Kerekasztal célja a vasúti közlekedés és a MÁV jelenlegi helyzetének, lehetséges fejlődési irányainak, jövőjének áttekintése, a szakmai vélemények, javaslatok összegyűjtése és rendszerezése lesz.

Az új vasút-politikai koncepciótervezet kidolgozását elősegítő rendezvényt Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hívta össze azzal a céllal, hogy a vasúttal foglalkozó szakmai és társadalmi szervezetek kifejthessék a témában gondolataikat, javaslataikat.

A vitanapon, amely egyben a vasút-politikai koncepciótervezet kidolgozását megelőző szakmai-társadalmi párbeszéd fóruma, a hatóságok, a vasúti szakma, a vasúti szakszervezetek, valamint egyéb szakmai és társadalmi szervezetek képviselői vesznek részt.

A stratégiai kérdésekkel foglalkozó rendezvény előadója lesz többek között Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Kulcsár Béla, a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karának dékánja, Vörös Attila, a Közlekedéstudományi Intézet tudományos igazgatója, Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, Csanádi István, a Vasutas Települések Szövetségének elnöke, és Mosóczi László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.