BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Toyota fizet, mint a katonatiszt

A Toyota vállalta, hogy rekord összegű, 32,4 millió dolláros bírságot fizet a több milliós visszahívások kapcsán.

Ez már a második nagy összegű birság, amelyet a világ legnagyobb autógyártója kénytelen megfizetni, miután áprilisban 16,4 millió dollár összegű büntetést fogadott el. A Toyota jelezte: elégedett azzal, ahogy sikerült rendeznie a jogi kérdéseket, noha a cég nem ismerte be, hogy nem ismerte el, hogy megsértette volna az amerikai jogszabályok bármelyikét – jelenti az AP.

A japán autógyártó tavaly szeptember óta több mint 10 millió gépkocsit hívott vissza, és idén is 14 visszahívást jelentett be, a legutóbbit októberben. A bírság megfizetése ellenére a Toyota nem mentesül a további esetleges büntető- vagy polgárjogi eljárásoktól, illetve a szövetségi nyomozások alól. Az elemzők szerint az összesen 48,8 millió dollár értékű bírság gyakorlatilag nem lesz hatással a Toyota eredményére.

A japán cég tervei szerint a következő évben 3 százalékkal, 7,7 millió darabra emelkedik az értékesített autók száma globálisan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.