BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Életmódváltást hoztak az okostelefonok

Életmódreformerré növi ki magát az okostelefon, melynek megjelenése nagy változást hoz Magyarországon is a mobiltelefonálásban.

Az okostelefonok megjelenése nagy változást hoz Magyarországon is a mobiltelefonálásban, ehhez hasonló „forradalmat” ezt megelőzően a fekete-fehér kijelzők színesre cserélése jelentette az iparág és a felhasználók számára – hívta fel a figyelmet a jelenségre a napokban egy háttérbeszélgetésen Király István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese.

Hozzátette: az eszköz egyre inkább személyes használati tárggyá növi ki magát, a múltban talán az óra lehetett még ilyen. Ma már azonban sokan a mobiljukat használják a mindennapokban időmérőként is. Az okos telefon, ahogy az várható volt, előbb-utóbb divatcikké is kezd válni. A benne rejlő növekedési potenciál mindenesetre igen tetemes. A múlt év utolsó hónapjában tízből négy újonnan vásárolt mobilt már a sokat tudó eszköz kategóriájába lehetett besorolni.

A mobil jól hasznosítható munkaszervezési eszközként, s általában is lehetővé válik rajta a különféle üzleti alkalmazások elérése. Ez utóbbiakból is van már számtalan, de még több az egyéb – főként a szórakozást célzó – kategóriából. Mivel e szoftvereknek ára többnyire 5–20 dollár között mozog, segíti az impulzus vásárlásokat. A távközlési cég saját felmérése szerint a legérdekesebb alkalmazások között a toplistán szerepelnek az ingyenesen letölthető navigációs szoftverek. A T-Mobile-nál például alig több mint négy hónappal a bevezetése után már közel 16 ezer iphone-os használja a Navigon select csomagot, mely az iPhone beépített GPS-vevőjét használva Magyarországon segít a könnyebb tájékozódásban. Népszerűek még ezenkívül a különféle hírportálok saját alkalmazásai is, de ha a felhasználónak van IPTV-előfizetése, alma logójú telefonjáról a megfelelő szoftverrel mobilról is vezérelheti a tévékészülék jelátalakítóját.

A felmérés szerint egyébként az iPhone-használók szinte mindegyike tölt le alkalmazásokat. Első helyen a játékok szerepelnek, ezeket egyéb szórakoztató és kényelmi szempontokat szolgáló alkalmazások – cseve-gőprogramok, navigációs és zenei alkalmazások – követik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.