Elsöprő sikert könyvelhettek el a magyar pálinkák a mértékadó nemzetközi párlatversenyeken. A március elején megtartott bécsi Destillata díjátadóról összesen 120 éremmel térhettek haza a magyar főzdék, így összesítésben hazánk a harmadik helyet érte el a nemzetek között, Ausztria és Németország mögött.
„Komoly elismerés ez, amely azt üzeni a világnak, hogy a magyar pálinkák minőségben megállják a helyüket a nemzetközi piacon, és bármely más párlattal felvehetik a versenyt” – mondta lapunknak Adamik Anikó, a 2008-ban alapított Gyulai Pálinka Manufaktúra ügyvezetője. Véleménye szerint a díjak mindenféleképpen annak a kezdetét jelentik, hogy előbb-utóbb külföldön is megismerjék és elismerjék a pálinkát, azonban hosszú út áll még a hungarikum előtt, hogy hasonló nemzetközi hírnévre tehessen szert, mint a whisky, a vodka, a tequila vagy a grappa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.