BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nissan - Oroszországból, szeretettel, fotók

A Nissan ma bejelentette, hogy a március 31-gyel zárult 2010-es pénzügyi évben 607 ezer gépkocsit értékesített Európában, ami csaknem 100 ezer darabos növekedést jelent a 2009-es eredményhez viszonyítva.

Ennek az eredménynek az elérését elősegítette, hogy az év végi időszak igen jól alakult. A Nissan 3,4 százalékos európai piaci részesedéssel zárta az évet - ez 1994 óta a legjobb egész éves eredmény, és 2009-hez viszonyítva 0,6 százalékpontos növekedést jelez.

A kulcsfontosságú modellek közé tartozik a Sunderlandben gyártott Qashqai crossover autó, amelyből közel 250 ezer darabot értékesítettek a 2010-es pénzügyi évben, és így 19 százalékos növekedést értek el 2009-hez képest. A szintén az Egyesült Királyságban gyártott Juke múlt szeptemberi piaci bevezetése óta meghaladta az 51 ezres értékesítési számot. A Muranóval együtt a Nissan modellek az európai crossover kategória több mint egynegyedét adják.

A kis Micra eladási eredményei biztatóak a cég szerint: a közelmúltban történt bemutatása óta már több mint 23 ezer darab kelt el belőle. A haszonjárművek kategóriájában a Nissan elsősorban az NV200-zal és a Navarával van jelen. A vállalat 28,5 százalékkal növeltre értékesítéseit egy év alatt, a 2010-es pénzügyi évben 54 ezer haszonjármű kelt el.

Jelenleg Oroszország a Nissan legnagyobb felvevőpiaca Európában, 85 százalékos értékesítés-növekedéssel a cég elérte a 102 ezres eladási szintet. A második legnagyobb piac az Egyesült Királyság volt, a harmadik helyet Franciaország foglalja el.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.