BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GVH-nál landolt a sebességvita

A Magyar Telekom és a Vodafone között hetek óta folyó „Kié Magyarország leggyorsabb mobilinternetes hálózata?” reklámháborúba bekapcsolódott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is.

 A hatóság mindkét hazai mobilszolgáltató ellen eljárást indított a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

Február közepén a Magyar Telekom kezdeményezte az eljárást a GVH-nál a Vodafone ellen. A hatóság szerint azonban a reklámkampányokban az adathálózatokra alkalmazott minősítések mindkét cég esetében alkalmasak lehetnek a fogyasztók megtévesztésére, mivel ezek a GVH szerint valószínűsíthetően nem kellően alátámasztottak.

A társaságok ragaszkodnak korábbi érveikhez. Suba János, a Vodafone kommunikációs igazgatója szerint a szolgáltató adathálózata független szervezet, Európa vezető mérnöki irodája, a P3 Communications mérései alapján bizonyult a leggyorsabbnak, míg a konkurens olyan mérésre hivatkozik, amelyet ugyan egységes módszertan alapján, de a szolgáltató saját munkatársai hajtottak végre.

A Magyar Telekom szerint a leginkább objektív összehasonlításra a három hazai mobilszolgáltatónak a hírközlési hatóságnak megküldött eredmények alkalmasak, mivel ezek mindegyikük által elfogadott mérési módszertanon alapulnak. „Ennek eredménye szerint a T-Mobile nyújtja a leggyorsabb mobilinternetet Magyarországon, ezért fordultunk annak idején a GVH-hoz” – mondja Király István vezérigazgató-helyettes. n S. Gy.

Fókuszban Fehérvár

Több tízmilliárd forintos fejlesztési programja részeként Budapest után Székesfehérváron bővíti hálózatát a Vodafone – jelentette be tegnap Beck György elnök-vezérigazgató. A lefedettség javítására 22 új bázisállomást építenek, ebből 15 már működik. Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen jelentették be, hogy a Vodafone támogatja a város öt kiemelt látványsportját, a helyi sportcsarnok pedig a jövőben a Vodafone Sportcentrum nevet viseli.

A szolgáltató a Tikit.huval közösen kifejlesztett helyi jegyértékesítési rendszert is bevezet. A kezdeményezé-sek pénzügyi vonzatát Beck György nem kívánta nyilvánosságra hozni.

A szolgáltató a Tikit.huval közösen kifejlesztett helyi jegyértékesítési rendszert is bevezet. A kezdeményezé-sek pénzügyi vonzatát Beck György nem kívánta nyilvánosságra hozni. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.