BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy korszak vége? - Nissannal taxiznak a New York-iak

A New York Daily News úgy tudja, hogy a Nissan nyerte meg a New York városa által meghirdetette A holnap taxija programot, így a japán gyártó autói futhatnak az amerikai nagyváros utcáin.

A lap úgy tudja, hogy Michael Bloomberg New York-i polgármester hamarosan bejelenti a győztes autógyártót, amellyel tíz éves szállítói szerződést köt a városháza. A megállapodás értelmében a győztes lehet a jellegzetes sárga taxik kizárólagos beszállítója, ami mintegy 1 milliárd dolláros összértékű megbízást jelent.

Ha a hír igaz, akkor a Nissan a török Karsan és az amerikai Ford márkákat utasította maga mögé és az NV200 minivanre épülő autókkal láthatja el a várost.

A döntés vihart kavarhat, nem csak azért, mert ezzel egy japán autógyártó kapja a megbízást - japán autók eddig is voltak a flottában -, hanem azért is, mert például a mozgássérültek érdekképviselete szerint a Karsan lett volna a megfelelő választás. Jelenleg több mint 13 ezer sárga taxi fut a nagyvárosban, de ezek közül csak kétszánegyven alkalmas mozgáskorlátozottak szállítására. A Karsan rámpával szerelt modellje pedig jó megoldást nyújtott volna a problémára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.