BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nálunk nem bukkant föl a németországi járványos megbetegedés

Súlyos szövődménnyel járó hasmenéses járványt regisztráltak Németországban - tájékoztatott az Országos Epidemiológiai Központ. Ezek a fertőzések ismertek, 1985 óta az Országos Epidemiológiai Központban regisztrálják is azokat, hazánkban évente néhány eset előfordult, azonban  járványos méreteket nem öltött.


Magyarországon egyébként a súlyos, vérzéssel járó hasmenéses megbetegedések jelentése kötelező, ilyenkor az alapellátás, szakellátás orvosa vagy a kórházban dolgozó szakember azonnal jelzi az egészségügyi hatóság számára az eseteket és gondoskodik a megfelelő vizsgálati anyag beküldéséről. A minták vizsgálatára a szükséges laboratóriumi háttérrel rendelkezünk. A járványügyi felügyeletet ilyen esetekben megerősítik, a járványügyi és járványügyi mikrobiológiai szakemberek fokozottan figyelik, hogy Magyarországon felbukkan-e a kór.


Máig hazánkban ilyen megbetegedést  nem jelezték. Ennek ellenére az Országos Epidemiológiai Központ szükségesnek tartja felhívni a figyelmet arra, hogy akik az elmúlt  két hétben Németországban jártak és hasonló tünetekkel megbetegedtek,  felmerülhet e betegség  gyanúja is, ezért forduljanak orvoshoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.