BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy cég, amely rekordot döntött Magyarországon

Rekordévet tudhat maga mögött Magyarországon a Flextronics. A világ második legnagyobb árbevételű szerződéses elektronikai gyártójának (EMS) itteni csoportja az utóbbi öt év legnagyobb bevételét, 2,2 milliárd eurót, illetve 17 millió eurós mérleg szerinti eredményt ért el a márciussal zárult legutóbbi pénzügyi évében.

Ez az anyacég teljes nemzetközi árbevételének közel a 10 százaléka, és éves összevetésben 53 százalékos növekedést jelent – mutatott rá Hetényi Márk regionális pénzügyi főigazgató. Hozzátette: ebből 2,1 milliárd a három vidéki helyszínen – Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen – működő termelőüzemek teljesítménye, a többi a budapesti szolgáltatóközponté.

A cég itteni tevékenysége meglehetősen diverzifikált, van benne nagy volumenű összeszerelési feladat, amelynek keretében nemzetközi márkáknak – köztük a kínai Lenovónak – gyártanak személyi számítógépeket és okostelefonokat. Készülnek egyéni igényeknek megfelelő termékek is, idesorolható egyebek mellett az autóelektronikai összeszerelés, de a hazai csoport működteti az egyik legnagyobb értékesítést követelő szolgáltatási tevékenységet Európában, amely a szervizen, az alkatrész-utánpótláson kívül termék-nagykereskedelmet is jelent. A magyar beszállítói arány 5–10 százalék között mozog, megfelel a nemzet-közi gyakorlatnak – mondta Hetényi Márk.

Az EMS-ipart is sújtó válságból viszonylag hamar sikerült kilábalnia a Flextronicsnak, amely a múlt évben már ismét jelentősebb mértékben – hozzávetőlegesen 47 százalékkal – növelhette a létszámot, így jelenleg közel 12 ezer főnek ad munkát Magyarországon. Az állomány 15-20 százaléka bérelt munkaerő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.