BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Padlón a kamatok - Elképesztő száguldás a német ingatlanpiacon

A német ingatlanvásárlók profitálnak a jelenlegi európai adósságválságból, hiszen a hitelkamatok jelentősen csökkentek.

Az elbizonytalanodó befektetők a részvénypiacról az államkötvényekre váltanak, ez pedig jó hatással van a hozamokra. A tízéves államkötvények hozama az áprilisi 3,28 százalékról májusban 3,04 százalékra mérséklődött, és elképzelhető, hogy akár 3 százalék alá is süllyed. A kötvényhozamokkal párhuzamosan mérséklődnek az ingatlanhitelek kamatai.

Az ingatlanvásárlók 3,67, illetve 3,70 százaléknál kezdődő kamatszint mellett jutnak kölcsönhöz. A Biallo beszámolója szerint valóságos vásárlói roham indul a lakásokért a nagyvárosokban, a középkategóriától a luxusvillákig. Ez nem is csoda, hiszen egy 100 ezer eurós hitel esetében kezdetben akár 386 euró is lehet a törlesztő, ami igen kedvezőnek tekinthető.

A portálnak nyilatkozó ingatlanközvetítők egyöntetűen a forgalom növekedéséről számoltak be, mi több, az Alpha Invest szakértőjének megfogalmazása szerint az érdeklődés a korábbi reményeiket is felülmúlja. Az LBS Bayern több mint háromezer új ingatlant regisztrál hetente, a Grossman und Berger közvetítőcég pedig 22 százalékos forgalomnövekedésről számolt be az előző évhez képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.