BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Dőzsölő” juttatások

Vacsorát és vitorláshajót kaptak a munkatársak

Ösztönzés. Míg idehaza legtöbbször az üdülési csekknek, étkezési utalványnak is örülünk, ha a munkaadónk béren kívüli juttatásként biztosítja számunkra, addig Amerikában válság idején is kreatívan igyekeznek motiválni a vállalatok. Például egy washingtoni központú cég Megvalósítjuk életed álmát címmel hirdet évről évre programot a munkatársainak. A 2500 fős vállalat legjobban teljesítő négy munkatársa év végén azt kér a vállalattól, amit csak akar. Míg öt évvel ezelőtt 150 ezer dollár értékben tehették ezt, tavaly év végén 200 ezer dollár volt a mérték. Volt, aki részvénycsomagot kért az összeg fejében, más egy vitorlás hajóra nyújtotta be az igényét. Egy másik – informatikai – társaságnál az elvárt számokat legnagyobb mértékben túlteljesítő munkahelyi csapatot és családtagjaikat éttermi vacsorával lepte meg a cég. A jól teljesítő munkatárs és szerettei egy tízes listából választhatták ki azt a drága és előkelő éttermet, ahol elkölthették a vacsorát.

Magyarországon is egyre inkább tendencia, hogy a munkatársak személyre szabott jutalmat kapnak, ha a munkaadó elégedett a teljesítményükkel. Van olyan vállalat, amely háromhetes pluszszabadsággal díjazta a legjobb teljesítményt nyújtó kollégát. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.