BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

14 ezer forint - Tavalyi szinten a szállodai átlagárak

Közepesen teljesítettek a hazai szállodák októberben a többi Közép-Kelet-európai országhoz képest, derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb, szerkesztőségünknek eljuttatott trendriportjából.

A magyarországi szállodák idén októberben a többi Közép-Kelet-európai országhoz képest közepes teljesítményt nyújtottak. A 67,6 százalékos szobafoglaltsággal a harmadik helyet, a 60,3 euró nettó átlag szobaárral az ötödik helyet, a 40,7 euró nettó REVPAR-ral a negyedik helyet érték el a vizsgált öt ország között. 2011 októberében Magyarországon a szállodák iránti külföldi kereslet lényegesen erősebb, a belföldi kereslet kissé gyengébb volt az év első 9 hónapjában jelentkezőhöz képest – írja a Turizmus Online.

A hazai szállodákban 2011 január-október között a vendégéjszakák számának 6 százalékos emelkedése, a szobafoglaltság kismértékű javulása ellenére a 14 228 forintos bruttó átlagár a tavalyi szinten maradt. Az ugyanebben az időszakban elért 6 795 forint bruttó REVPAR 3,4 százalékkal magasabb a múlt évinél.

Budapesten a szállodák teljesítménye 2011 január-október között az országos átlagot meghaladó mértékben javult. A fővárosi szállodákban az átlagos szobafoglaltság 58,9 százalék volt, ami 11,1 százalékponttal magasabb az országos átlagnál. A fővárosi bruttó átlag szobaára 17 474 forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.