BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bízik az ingatlanpiacban az OTP

Az új otthonteremtési támogatásoknak köszönhetően kismértékben bővülő ingatlanhitelezésre számít 2012-ben az OTP Bank, amely 30 százalékos piaci részesedést ért el az ingatlanfinanszírozásban 2011 első három negyedévében.

Az OTP Bank aktív szerepet kíván betölteni 2012-ben a hazai lakáshitelezésben, amit az is bizonyít, hogy a piacon elsőként tette elérhetővé a lakásépítési támogatást, közismert nevén szocpolt - hangzott el a hitelintézet vezetői által tartott mai háttérbeszélgetésen. A sajtótájékoztatón bemutatták a bankcsoport új ingatlanközvetítő társaságát, az OTP Ingatlanpontot is, amely a közelmúltban kezdte meg működését.

Az OTP Ingatlanpont egyedi, máshol nem elérhető ingatlanokat is kínál, igény esetén a bank által biztosított hitelajánlatokkal. A társaság adatbázisában jelenleg 1350 ingatlant tartanak nyilván, ám a kínálat folyamatosan és gyorsan bővül.

Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank vezető elemzője elmondta: az idén még stagnálásra lehet számítani a hazai ingatlanpiacon, ám jövőre már lassú élénkülés következhet. Ehhez hozzájárulhat, hogy a szabályozói környezet is a piac szempontjából előnyére változott: visszatért a lakásépítési támogatás, és (az EU jóváhagyását követően) elérhetővé válhat a kamattámogatott lakáshitel, illetve működni kezd az új fajta árfolyamrögzítés is.

Valkó Dávid emellett rámutatott: a válság évei alatt százezres nagyságrendben halmozódott fel elhalasztott kereslet az ingatlanpiacon, és megfelelő gazdasági környezet mellett ez gyorsan aktivizálódhat majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.