BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötezer új állást teremthet az NGM pályázata

Lezárult a mikro-, kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtő beruházásait támogató pályázat, amelynek 10 milliárd forintos keretére 10,4 milliárd forint támogatási igény érkezett – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára tegnapi sajtótájékoztatóján.

 Hozzátette: a nyertes pályázóknak legalább 8 ezer munkahely megtartásában, és 5 500 új állás létrehozásában segít a támogatás. A pályázatok elbírálása folyamatban van, végleges döntést a nyertesekről a jövő héten hoz a nemzetgazdasági miniszter – közölte Czomba Sándor, hozzátéve, hogy a legtöbb pályázat Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett.

Az államtitkár elmondta: az elnyert pénzekből eszköz- és gépbeszerzést támogatnak, abból bér- és járulék nem finanszírozható. A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy növelik meglévő létszámukat, és azt két évig fenntartják, míg a gépeket három évig megtartják. A támogatás munkavállalónként 2,4 millió forint.

„Jó kezdeményezésnek tartom a pályázatot, és különösen azt tartom jónak, hogy a nehéz helyzetű megyékbe került a forrás döntő része – értékelte a bejelentést lapunknak Dávid Ferenc. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára hozzátette: említésre méltó az is, hogy a támogatás nagyságrendje „jól be volt lőve”, hiszen a meghirdetett keretet mindössze 400 millió forinttal lépte túl az igénylés. „Hurráhangulat természetesen nincs, erre sajnos nincs semmi okunk. De ha több ezer új munkahelyet teremt a pályázat, és más állásokat megtart, megvéd, az mindenképpen pozitív fejlemény. Ennek a néhány ezer új munkahelynek is örülni kell” – tette hozzá a főtitkár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.