BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevezeti a videobírót a FIFA

Kassai hibája után nem vár tovább a videobíró bevezetésével a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA). Tegnap bejelentették, hogy használni fogják a technikát a decemberi klubvilágbajnokságon Japánban, ha működik, a 2013-as Konföderációs Kupán és a 2014-es világbajnokságon már nem a vonalbíróra bízzák a vitatott helyzetek megítélését - írja az Index.hu.

Az Európa-bajnokságon akkor lett ismét aktuális a téma, amikor Kassai Viktor nem adta meg a társrendező ukránok szabályos gólját az angolok elleni sorsdöntő csoportmérkőzésen. Utólag kiderült, a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, Vad II asszisztens azonban az esetnél rosszul helyezkedett, és nem jelzett a magyar játékvezetőnek.

Az eset után az UEFA elnöke, Michel Platini nem először jelentette ki: ha rajta múlik, nem lesz Playstation-foci, a közakarat ellenére ő továbbra is amellett van, hogy kizárólag a játékvezetők döntései határozzák meg a mérkőzések kimenetelét. Véleménye szerint ha a gólvonal-technológiát alkalmaznák, akkor megállíthatatlan lenne a további technológiai vívmányok térhódítása. Platini tehát nem kifejezetten a gólbíró ellen volt. Az UEFA vezére korábban a vonalbírók bevezetésével igyekezett feloldani a helyzetet, de Kassaiék tévedése pont az ellentábort hozta helyzetbe.

További részletek itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.