BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabadesésben a Nokia

1996 óta nem látott mélységbe, 1,50 euró alá esett a Nokia részvényárfolyama a mai kereskedési napon, tovább erősítve a valaha világelső mobilcég jövőjével kapcsolatos félelmeket.

A Nokia a mai kereskedési napon több mint 3 százalékot veszített értékéből, az 1,50 eurós árfolyammal a finn vállalat szomorú rekordot döntött, hiszen tizenhat éve nem látott mélységbe csúszott, miközben piaci értéke 5,7 milliárd dollárra esett vissza a 2000 júniusában mért 65 dollárhoz képest.

Az idei első negyedévben a Nokia 1,3 milliárd eurós veszteséget könyvelt el, nettó értékesítései 30 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest. A vállalat a múlt hónapban jelentette be, hogy 1,6 milliárd eurós megtakarítási programot valósít meg 2013 végéig, Finnországon kívül Németországban és Kanadában is gyárakat zár be, ami tovább 10 ezer munkahely megszüntetését jelenti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.