BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pusztít a szárazság az orosz mezőgazdaságban

A tartós szárazság az idei nyáron az orosz mezőgazdaságban bevetett földeken a termés 7,3 százalékát semmisítette meg - jelenti a RIA Novosztyi.

Az orosz hírügynökség szerint a kár összege előreláthatólag eléri a 36,5 milliárd rubelt (929 millió euró) . Az adatot az orosz földművelésügyi minisztérium közölte. A kár 6992 gazdaságot sújt köztük 4415 magánfarmot Oroszország 21 régiójában.

Tíz régió arra kérte az orosz kormányt, hogy a szövetségi költségvetésből folyósítson pénzt a szárazság sújtotta mezőgazdasági termelők megsegítésére.

Ugyanakkor Ukrajnában is kevesebb gabonát takarítanak be idén - írja a Kyiv Post című ukrán lap szerdai számában. A földművelésügyi minisztérium közleménye szerint eddig a bevetett terület 65 százalékán takarították be a termést, 25,3 millió tonnát. A kijevi agrártárca szerint az idei gabonatermés mennyisége 45,3 millió tonna lesz, szemben a tavalyi 56,7 millió tonnával. Ukrajnának becslések szerint évente 28 millió tonna gabonára van szüksége az ellátás biztosítására.    

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.