BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntött a Toyota: Nem jött el az elektromos népautó ideje

A japán konszern a piaci helyzet áttekintése után úgy dönt, hogy csak egy rendkívül kis szériát dob piacra a teljesen elektromos eQ modellből.

A Toyota vezetésének megfogalmazása szerint rosszul ítélte meg a piac befogadóképességét az elektromos autót illetően, ezért felülvizsgálta terveit. A jelenlegi prognózis szerint csak mintegy száz eQ modellt értékesít az Egyesült Államokban és Japánban, ellentétben a 2010-es premiert követően bejelentett évi több ezres eladási céllal.

Takesi Ucsijamada, a Prius hibrid kifejlesztésének egyik vezetője a Reutersnek úgy nyilatkozott: a kizárólag elektromos meghajtású autók nem felelnek meg a társadalom igényeinek, például a feltöltés ideje, a megtehető távolság, illetve a költségek miatt.

Az elektromos példányok helyett a Toyota a hibridekre koncentrál. A cég 2013-tól kezdődően évente több mint egymillió hibrid autó eladását tervezi világszerte, és 2015-ig 21 új hibrid modellel jelenik meg a piacon. A bemutatni tervezett 21 új hibrid modellből 14 teljesen új típus lesz, hét pedig felújított verzió. A várakozások szerint a Toyota hibrid autó eladásai már az idén meghaladják az egymilliót.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.