BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google már értékesebb, mint a Microsoft

A Google piaci értéke meghaladta a Microsoftét, ezzel a keresőóriás lett a világ legnagyobb tech cége.

A New York-i tőzsde zárásakor a Google piaci értéke 249,9 milliárd dollárra emelkedett, míg a Microsoft apró csökkenéssel 247,2 milliárd dollárra esett vissza. "Egyértelmű, hogy gyengélkedik a PC-piac" – kommentálta a helyzetet a Bloombergnek Martin Pyykkonen, a Wedge Partners Corp. elemzője.

A szakértő szerint az átrendeződés egyértelműen a web irányába tolja el a hangsúlyt. A tech cégek listáját jelenleg az Apple vezeti, a 618,1 milliárd dolláros kapitalizációjú vállalat nem csak az IT szektorban az első, de egyben a világ legértékesebb cége is.

market-capitalisation-of-microsoft-and-google
You will find more statistics at Statista

A Google a comScore adatai szerint az amerikai keresési piac 66 százalékát tudhatja magáénak, míg a Microsoft részesedése 16 százalék. A keresőcég idén valószínűleg megfosztja trónjától a Facebookot is a display hirdetési piacon. Eközben a Gartner adatai szerint a szintén a Google-t gazdagító Android operációs rendszer a második negyedévben az okostelefonok 64 százalékán futott, az Apple iOS a második 16 százalékkal, a Microsoft pedig csak 2,7 százalékot ér el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.