BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kapott pénzt az E-Star, alig kapnak valamit a kötvényesek

Nem vezettek eredményre azzal a meg nem nevezett finanszírozóval folyó tárgyalások, amelyekről hétfőn tájékoztatta a befektetőit és hitelezőit az E-Star. A társaság ebből a forrásból próbálta volna visszavásárolni névérték alatt az általa kibocsátott mintegy 10 milliárd forint névértékű kötvényeket.

Az alternatív energetikai cég október 17-ére, szerdára ígérte a visszavásárlás pontos feltételeinek közzétételét, de csak az egyik sorozat, a tőzsdéről már kivezetett most október 24-én lejáró kötényekre adott meg visszavásárlási ajánlatot. Ezeket a cég a névérték legfeljebb 35 százalékán venné vissza a befektetőktől az Equiloron keresztül. A kibocsátott hitelpapírok névértéke 1,42 milliárd forint, a befektetők ennyit fizettek a kötvényekért, de csak mintegy félmilliárdot kaphatnak most vissza. A többi kötvénysorozat visszavásárlási árfolyamáról később tájékoztatja a cég a hitelezőit, a társaság részvényeinek és kötvényeinek felfüggesztése pedig tovább folytatódik.


Szintén közzétette az E-Star, hogy megállapodott a két jelentős tartozást felhalmozó megyei önkormányzattal, Fejér és Veszprém megyével. Ennek értelmében a fennálló szerződések az E-Star és az önkormányzatok között megszűnnek, az E-Star ESCO Kft. által biztosított engedményt követően a Magyar Állam 8 napos fizetési határidővel megfizeti a cég számára a Fejér megyei bruttó 1,924 milliárd forintos, és a Veszprém megyei bruttó 615,7 millió forintos projektekkel kapcsolatos tartozását. Az E-Star ESCO Kft. Emellett névértéken megvásárolja a Magyar Állam közös tulajdonban álló társaságokban meglévő üzletrészét.


Mivel a Fejér megyei és a Veszprém megyei projekteket is bankhitelből finanszírozta az E-Star, a befolyó pénzösszeg „jelentős” részéből a projekteket finanszírozó pénzintézet, a Raiffeisen Bankkal szembeni hiteltartozást fogja csökkenteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.