BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem elég a spórolás, még több megszorítás kell az AirBerlinnél

Hiába nőtt az AirBerlin profitja az idei harmadik negyedévben 4,5 százalékkal, további megszorításokra lesz szüksége a légitársaságnak – idézi az elemzőket a Turizmus Online.

Az adózás előtti nyereség a tavalyi azonos időszakban elért 86,8 millió euróról 101,2 millió euróra emelkedett az idei harmadik negyedévben, Európa harmadik legnagyobb fapados légitársaságánál azonban nagyobb növekedésre számítottak – tudósít a TravelMole nyomán a Turizmus Online.

Az Etihad Airways, melynek 29 százalékos részesedése van az Air Berlin légitársaságban, második költségcsökkentési programját jelentette be a múlt hónapban, mellyel biztosítható, hogy 2013-ra pozitív eredményt érjenek el. Az ezzel kapcsolatos további részletek az elkövetkezendő hetekben derülnek ki.

A tavaly indult költségcsökkentési program, mely 250 millió eurós megtakarítást célzott meg, azonban a romló európai gazdaságban még hatékonyabb cselekvésre van szükség, hogy a légitársaságot visszahozzák a nyereséges üzemelésbe. Az Air Berlin a projekt részeként már 2,2 százalékkal csökkentette üléskapacitását, megszüntettek járatokat és Németországban bezárták az erfurti és dortmundi bázist.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.