BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bólintott az ománi szultán a Molnak

A Mol ománi leányvállalata megkapta a hivatalos értesítést arról, hogy az ománi szultán rendeletével 2012. november 25-én hatályba lépett a 66-os, nyugat-ománi szárazföldi blokkra vonatkozó kutatási és termelés-megosztási szerződés - jelentette be az olajtársaság hétfőn a BÉT honlapján.

A közlemény ismerteti, hogy a szerződést a felek 2012. szeptember 9-én írták alá, és a rendelet kihirdetésével elkezdődhetnek a kutatási munkálatok a blokkban.

A 4899 négyzetkilométer területű sivatagi blokk Omán nyugati részén, a szaúd-arábiai határ mentén helyezkedik el. Jó infrastruktúrával rendelkezik, közel az olajátadó és -export létesítményekhez.

A blokkban valószínűsített célrétegek geológiai potenciálját igazolja, hogy a közelben két korábbi felfedezés és egy termelő olajmező is található. Ezek a mezők szénhidrogénrendszer és szerkezettípus tekintetében a 66. blokkban azonosított szerkezetek analógiájának tekinthetők.

Az előzetes becslések szerint a 66. blokkban a kockázattal nem súlyozott teljes várható kitermelhető készlet (P50) nagysága elérheti a 200 millió hordó olajegyenértéket (boe).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.