BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az év leggyengébb forgalmával zárta az ingatlanpiac 2012-t

A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését, amely szerint 2012 decemberében, országosan 6 061 ingatlan adás-vétel bonyolódott.

Az év leggyengébb forgalmával zárta az ingatlanpiac a 2012-es évet a mindössze 6 061 db tranzakciójával. Bár a szezonalitás indokolhatná a gyenge decembert, az év utolsó negyedéve is összességében a legkisebb forgalmat mutatta, ami viszont épp a megszokott, év vége felé egyre erősödő intenzitással megy szembe.

A tavalyi és a tavaly előtti december hónapok összevetésében erős a kontraszt, ugyanis a 2011 év végén indult végtörlesztési hullám kimagasló decembert hozott (9 544 tranzakcióval), amely 36%-kal nagyobb forgalmat jelent az egy évvel későbbi értékhez képest.

A tavalyi évre összesített végleges tranzakciószám így 94 302 lett. Ez 7,5%-kal magasabb a KSH által 2011-re publikált 87 700-as darabszámmal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.