BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Májusban érkezik hozzánk a Samsung csúcstelefonja

Broadway-show keretében mutatták be a Samsung legújabb csúcsmobilját, a Galaxy S4-et magyar idő szerint ma hajnalban New Yorkban. A szupertelefont akár szemmel is lehet irányítani, egyszerre használható az első és a hátlapi kamerája és még abban is tud segíteni, hogy egészségesebben éljen a használója.

New York legnagyobb színházában, a Radio City Music Hall-ban mutatták be a Samsung Galaxy S4-et, és az életképekből álló produkció jól szemléltette, hogy mennyire a mindennapok részévé vált az okostelefon illetve, hogy a dél-koreai cég legújabb csúcsmodellje mivel emelkedik a mezőny fölé. A hivatalos bemutatást megelőző hetekben számos pletyka keringett a telefonról, így az igazából nem okozott meglepetést, hogy szemmel is irányítható a készülék. A „Samsung Smart Pause” funkció a gyakorlatban azt jelenti – ahogyan a show-ban is bemutatták -, hogy az éppen nézett videó megáll, ha a felhasználó leveszi a szemét, majd folytatódik, ha újra odafigyel. A „Samsung Smart Scroll” segítségével a böngésző vagy az éppen olvasott levél görgethető a kijelző érintése nélkül, egyszerűen a szem és a csukló mozgatásával.

A Galaxy S4 karcsúbb, mint elődei – tömege 130 g, míg vastagsága mindössze 7,9 mm –, a bevezetéskor két színben, fátyol feketében és zúzmara fehérben lesz kapható, de az év folyamán további színvariációk is várhatók. Az öt hüvelykes képátlójú, 441 ppi képpont-sűrűségű kijelző kitűnő képminőséget nyújt, amire szükség is van, hiszen az S4 készítésekor érezhetően nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a fényképezőgépet és a videókamerát is tökéletesen helyettesíteni tudja a készülék.

A 13 megapixeles hátlapi kamerával felszerelt Galaxy S4 „Dual Camera” képessége révén az előlapi és a hátlapi kamera egyszerre tud fotózni vagy videózni, az elkészült felvételek pedig egyszerűen, 8 különböző módon egybefűzhetők. A „Dual Video Call” szintén a két kamera egyszerre történő használatán alapul: videohívás közben a telefon tulajdonosa magát és környezetét is megmutathatja beszélgetőpartnerének.

A Group Play funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül, Wi-Fi hozzáférési pont igénybe vétele nélkül összekapcsolódjanak a közelükben levők telefonjaival azért, hogy megosszanak vagy közösen hozzanak létre tartalmakat, illetve játsszanak egymással. A „Share Music” révén pedig egyazon szám játszható le több telefonon egyszerre.

Az S Health alkalmazás a különböző beépített érzékelők segítségével a felhasználók egészségügyi állapotát is figyelemmel kíséri. A New York-i bemutató egyik legérdekesebb jelenete volt a fordító funkció demonstrálása, angolról kínaira és vissza fordított a készülék. Az induláskor 9 nyelvre érhető el ez a funkció, az angol és kínai mellett többek között német, francia és spanyol nyelvre.

A Galaxy S4 világszerte támogatja a leggyorsabb mobilinternetes szabványokat, azaz a HSPA+ 42 Mbps és a 4G LTE hálózatokat. A készüléket áprilistól kezdik értékesíteni, nálunk várhatóan május elejétől lesz kapható.

A Galaxy S4 a bemutató alapján tökéletes eszköz lehet ahhoz, hogy a Samsung tovább erősítse vezető pozícióját az okostelefonok piacán. A múlt évben 712,6 millió ilyen készüléket adtak el az IDC adatai szerint, ez 44,1 százalékos növekedést jelentett 2011-hez képest. A piac legnagyobb szereplője a Samsung, 2011-ben 94,2 millió, tavaly már 215,8 millió okosmobilt adott el a társaság. A nagy rivális Apple 2011-ben még tartotta a versenyt a dél-koreai gyártóval, 93,1 millió eladott iPhone-al, de a múlt évben már nem jócskán lemaradt, 135,9 millió készülékkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.