BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megveszik a Vodafone-t? - Szárnyal az árfolyam

Több mint ötéves csúcsra emelkedett a Vodafone árfolyama kedden, miután a Financial Times arról írt: két amerikai távközlési óriáscég, az AT&T és a Verizon közös ajánlatot készül tenni az egyesült királyságbeli vállalatra.

A Financial Times „megbízható forrásra” hivatkozva arról ír, hogy a Verizon kivásárolná a Vodafone 45 százalékos részesedését a Verizon Wirelessből, míg az AT&T-é lennének a Vodafone USA-n kívüli érdekeltségei.

Az értesülést sem a Vodafone, sem a két amerikai társaság nem kívánta kommentálni.

Az FT szerint az ajánlat részvényenként 260 penny, ami a jelenlegi árfolyamhoz képest nagyjából 40 százalékos felárat jelent, a cég értékét pedig 245 milliárd dollárra taksálja. Ha megvalósul, ez az ügylet lesz minden idők legnagyobb vállalatfelvásárlása.

A Vodafone részvényárfolyam (magyar idő szerint) kedden délben 195,2 penny magasságában járt, ami napi szinten 4,5 százalékos emelkedést és több mint ötéves csúcsot jelent. A kurzus az év eleje óta 27 százalékkal emelkedett, döntően a felvásárlásról szóló hírek, illetve várakozások hatására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.