BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világ legnagyobb metróépítésére készül Szaúd-Arábia

Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban 22,5 milliárd összegű befektetéssel építenek metrót. Külföldi konzorciumok kaptak megbízást a rijádi metró megépitésére - köozölte a szaúdi kormány. Szaúdi adatok szerint a világ legnagyobb ilyenfajta infrastrukturális projektjéről van szó. Összesen 176 kilométer lesz a szaúdi fővárosban épülő metró sínhálózatának hossza, amely hat vonalat fog átfogni. Az épitési munkálatok 2014 első negyedében kezdődnek és 2019-ben fejeződnek be.

Az építésre vonatkozó legnagyobb összegű megbizást (9,45 milliárd dollár) a Bechtel amerikai épitési óriás körüli konzorcium kapja,amelyben a Siemens és az AECOM is benne van. A Bechtel két metróvonalat épít. A spanyol FCC körüli vállalatcsoport, amelyben az Alstom és a Samsung van benne, három metróvonalat létesit 7,82 milliárd dollárért. Az olasz Ansaldo STS körüli cégek, amelyekhez a Bombardier és az indiai Larsen and Toubro tartozik pedig 5,21 milliárd dollár összegű rendeléshez jutottak. Szaúd-Arábia jelenleg dollármilliárdokat pumpál infrastrukturális projektekbe. Példfául Mekkában 16,5 milliárd dollárt forditanak a tömegközlekedési fejlesztésére. Szó van vasútvonal  építéséről, amely Rijádtól a jordáni határ közelségébe vezetne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.