BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ahol ellenséget látnak egymásban a vállalkozók

A Deutsches Institut zur Zukunft der Arbeit több országban végzett kutatása jelentős eltéréseket mutatott ki a világ különböző államaiban mért gazdasági bizalmi szintben. Az észak-európaiak magas hajlandóságot mutatnak az együttműködésre, ellentétben az afrikai vagy a dél-amerikai országok lakóival, ahol úgy hiszik, hogy ellenségekkel vannak körülvéve.

Különösen magas, 68 százalékos, a bizalmi szint Norvégiában. Ám Trinidadban ez az arány mindössze 3,8 százalék, Oroszországban pedig a középmezőnynek megfelelő 28 százalék. Az orosz bruttó hazai termék 69 százalékkal nagyobb lehetett volna, ha az orosz üzletemberek közötti bizalom hasonló lenne, mint Svédországban. Ám Leonyid Polistcsuk, a moszkvai közgazdasági főiskola szakértője arra figyelmeztetett, hogy az ilyen becsléseket "óvatosan" kell értékelni. hiszen a gazdasági növekedés számos tényezőtől függ. "Ha például az oroszok valamivel szorosabban müködnének együtt az állammal, az orosz gazdaság és társadalom fejlődési szintje is magasabb lenne" - mondta. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.