BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővítette budapesti gyára kapacitását a Continental

Alighogy befejezte kőbányai telepfejlesztését a Continental, máris új beruházásba kezdett. A cég év végéig csúcstechnológiát képviselő autóelektronikai gyártástechnológiát telepít 1,4 milliárd forintból.

A veszprémi székhelyű Continental Automotive Hungary Kft. autóelektronikai részegységeket valamint mikroelektronikai áramköri modulokat fejlesztő és gyártó budapesti egysége 177,8 millió forint uniós támogatást nyert a "Vállalatok komplex technológiai innovációja" című pályázaton. Ezt az összeget a gyár a kis- és kompakt szervóvezérlők gyártástechnológiájának kialakítására fordítja, melynek összköltsége 1,4 milliárd forint. A beruházás tervezett befejezése ez év vége.

A fejlesztés jelentőségét növeli, hogy a budapesti gyáregység elektromos szervokormány-vezérlő egységeket gyártó steering (kormánytechnika) részlege eddig csak vezérlő elektronikát gyártott: tavaly több mint 800 ezer egység készült, vagyis havonta átlagosan több mint 66 ezer autó kormányművébe került a Continental vezérlőegysége.

A szóban forgó projekt révén azonban a kis- és kompakt szervóvezérlő esetében már a komplett egység gyártása, illetve az elektromos motor összeszerelése történhet a jövőben a Napmátka utcai telephelyen. Az egység számos olyan vezérlési lehetőséggel rendelkezik, mely a központi elektronika számára lehetővé teszi a manapság egyre inkább elvárt intelligens funkciók megvalósítását, úgymint a parkolási asszisztens, a sávelhagyás figyelmeztetés, a sebesség-, illetve a helyzetfüggő rásegítés.

A sorozatgyártás jövő évi beindítását követően a projekt hat mérnök, 24 technikus és 60 operátor számára biztosít munkalehetőséget.
A gyártósor 37 berendezéséből harminckettőt magyar beszállítóktól rendelt a vállalat. Ez azért is fontos, mert a Continental a kormánnyal áprilisban kötött stratégiai megállapodásban többek között azt is vállalta, hogy törekszik a magyar beszállítókkal való együttműködésre.

Részletek a csütörtöki Világgazdaságban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.