BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tombol az e-útdíj káosz

Információink szerint komoly fennakadásokat okozott az e-útdíj rendszer bevezetése Rajkánál, a feltorlódott kamionsor több tízkilométeres Pozsony felé. A használatarányos útdíjfizetés mai indulása eddig két leállást hozott, 10:00-től azonban újra kell fizetni.

A Világgazdaság Online értesülései szerint több tízkilométeres kamionsor alakult ki Rajkánál a belépő oldalon. A fennakadásban valószínűleg meghatározó szerepet játszott a ma bevezetett e-útdíj rendszer, bár annak mértékét növelhette az is, hogy éjjel szűnt meg a hétvégi kamionstop, ami egyébként is torlódásokat szokott okozni.

Ma indult a használatarányos e-útdíj fizetés Magyarországon a 3,5 tonnánál nehezebb járművek esetében. Az e-útdíj rajtja nem volt problémamentes, a kiszolgáló rendszer a hajnali órákban majd délelőtt is leállt. Lapunk érdeklődésére az illetékesek azt közölték, hogy a 10:00-kor történt újraindítás óta komolyabb problémák nélkül működik a rendszer.

Úgy tudjuk, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szakemberei a kritikus pontokon jelen vannak, és a helyszínen igyekeznek segíteni a fuvarozóknak és elhárítani az esetleges problémákat. 

Útdíj: kockázat és lehetőség

Giró-Szász András kormányszóvivő azt mondta, a rendszer az előzetes terveknek megfelelően indult el, és lényege, hogy felszámolja a korábbi rossz alapokon nyugvó rendszert.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.