BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az osztrák állattenyésztőket is sújtja a tartós szárazság

Az Ausztriában hetek óta tartó szárazság nagy gondot okoz az osztrák állattenyésztőknek. Az utóbbi időben a lehullott csapadék mennyisége a hosszú évi átlag 27-41 százalékának felel meg a különböző régiókban, ám Délkelet-Stájerországban például ez az arány csak 4 százalék volt. Emiatt az alpesi legelők jelentős része kiszáradt,  egyes körzetekben az állattenyésztő gazdák a szarvasmarhákat hazaterelték és részben el is adták, mert túl kevés takarmány áll rendelkezésre.Ráadásul a tartós hőség miatt hiány van vízből is, és nagy a tűzveszély.

Werner Brugner, az osztrák agrárkamara igazgatója szerint pénzügyi támogatásra szorulnak az osztrák állttenyésztők, hogy pótlólagosan takarmányt vásárolhassank. Szerinte nem lenne értelme a vásárlások pénzügyi hátterét most nyilvánosságra hozni, hiszen ez a takarmány megdrágulását jeletené. Az osztrák agrárkamara a gabonatermesztő gazdák támogatását is sürgeti a szárazság elhúzódása miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.