BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb fordulat a Samsung-Apple háborúban

Felülbírálta az amerikai elnöki adminisztráció az ITC egyes Apple termékek amerikai forgalmazására vonatkozó tiltását. Az Apple és a Samsung évek óta tartó szabadalmi háborújának újabb fordulója azonban még nem zárult, az amerikai hatóságok ugyanis jelezték a dél-koreai gyártónak, hogy igényt tarthat kártérítésre.

Az International Trade Commission (ITC) még júniusban döntött a Samsung javára egy szabadalmi vitában, és rendelte el az Apple egyes termékeinek forgalmi tilalmát az Egyesült Államokban. Az ITC vizsgálata szerint ugyanis bebizonyosodott, hogy az almáslogójú cég megsértette a Samsung bizonyos 3G-s technológiákra vonatkozó szabadalmi jogait. A tiltás a régebbi iPad és iPhone modelleket érintette volna.

A döntés végrehajtásához az amerikai elnök jóváhagyására is szükség lett volna, ezt azonban nem kapta meg a tiltás. Michael Froman amerikai kereskedelmi képviselő ITC-nek küldött leveléből kiderül, hogy a döntést alapos mérlegelés előzte meg, amelynek során a amerikai gazdaság és fogyasztók érdekeit egyaránt figyelembe vették.

Az ügy azonban az Obama-adminisztráció döntésével még nem zárult le, ugyanis közlésük szerint a Samsung tovább küzdhet a bíróságon azért, hogy érvényt szerezzen jogainak, és kártérítést kapjon.

A dél-koreai gyártó és az Apple évek óta áll jogi háborúban egymással különböző szabadalmi jogok kapcsán. A múlt évben az Apple számára több mint egymilliárd dollár értékű kártérítést ítéltek meg, mivel az ítélet szerint a Samsung termékeiben másolta riválisa megoldásait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.