BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A három csillag a legnépszerűbb, de a hotelek felét sem minősítették még

Az összesen 870 magyar szállodából eddig 350-et minősítettek a Hotelstars szabályai alapján, további 90 minősítés pedig folyamatban van. „A minősítettek nagy többsége 3-4 csillagos kategóriába tartozik, de 10 hotel jelentkezett az 5 csillag és 5 csillag superior, 6 darab pedig a 2 csillag és 2 csillag superior kategóriából is. Voltak olyan jelentkezők is, akik viszont nem tudták teljesíteni a kritériumokat” – közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Véleményük szerint a hazai szállodáknak különösen azért előnyös a Hotelstars minősítési rendszerhez kapcsolódniuk, mert így az EU-ban gyorsan terjedő rendszer tagjai lesznek, s ezáltal előnyösebb helyzetbe kerülnek a piacra jutást illetően. Előnyt jelent, hogy a Hotelstars minősítés a hazai beutazó turizmus szempontjából meghatározó országokban – Ausztria, Németország, Csehország – egyre ismertebbé válik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.