BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordon a Samsung profitja

A Samsung, amely a világ legnagyobb mobiltelefon- és tévégyártója, az idei harmadik negyedévre rekord nagyságú profitot prognosztizált. Arra számit, hogy az üzemi eredménye 10,1 trillió won, azaz 9,4 milliárd dollár lesz, ami 25 százalékos növekedést jelez az egy évvel ezelőtti azonos időszakban elért adathoz képest. A profit nagysága számos elemző prognózisát túlszárnyalta.

A Samsung hatalmas sikert ért el a Galaxy-sorozathoz tartozó okostelefonokkal, noha az utóbbi időben aggodalmak hangzottak el azzal kapcsolatban, hogy a növekedése vélhetően lassulóban van.

Andrew Miroy, a Frost and Sullivan tanácsadó cég elemzője szerint "a vállalat fenomenális eredményt ért el". Az ember azt várhatta volna, hogy a növekedésére kihat majd a más olcsóbb mobiltelefon-gyártók megjelenése. Ám erre a jelek szerint nem került sor, legalább is eddig – tette hozzá.

Milroy szerint  "a Samsung felismerte, hogy a feltörekvő piacokon kínálkozó növekedési lehetőségek jelentik a kulcsot a vállalatuk általános sikeréhez, és elég okosak voltak ahhoz, hogy  éljenek ezekkel."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.