BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Engedélyezték a Richter méhmómiás gyógyszerének megismételt alkalmazását

Az Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a Richter egyik gyógyszeréről és engedélyezve annak megismételt, három hónapos alkalmazását a méhmióma kezelésére - közölte a Richter Gedeon Nyrt. kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) bizottsága pozitív véleményt adott ki a társaság által benyújtott kiterjesztési kérelemre, és jóváhagyta a tablettának legfeljebb két, egyenként három hónapos cikluson keresztül történő alkalmazását.

Az úgynevezett "II-es típusú módosítás" kérelmet 2013 júliusában nyújtotta be a társaság. A CHMP pozitív véleményét továbbítják az Európai Bizottságnak, amely előreláthatólag a vélemény kiadásától számított két hónap múlva az Európai Unió valamennyi tagállamára kiterjedő hatállyal módosítja az Esmya 5 mg-os készítmény forgalomba hozatali engedélyét.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.