BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Készlethiánnyal küzd a Microsoft: Elkapkodták az Xboxokat

A Microsoft november 22-én dobta piacra Xbox One nevű játékkonzolját, amiből 24 óra alatt 1 millió darabot adtak el, így pár óra után készlethiánnyal küzködttek világszerte.

A Sony PlayStation 4-et csak Észak-Amerikában kezdték el forgalmazni, és ennek ellenére sikerült 1 milliót eladni belőle. A Microsoft Xbox One-t több mint tíz országban kezdték árusítani. A játékkonzolt többek közt Ausztráliában, Brazíliában és Kanadában tették elérhetővé. Európába hivatalosan november 29-én érkezik a Microsoft új játékgépe.

A Microsoft arról számolt be, hogy a tévéintegráció nem sikerült túl jól. A HDMI bemeneten érkező, Európában 50 Hz képfrissítésű jelet az Xbox-nak át kell alakítania 60 Hz-es képfrissítésűre, ez pedig problémát okozhat a képben; abban az esetben is, ha teljes képernyőn nézi az felhasználó a bemeneten érkező jelet. Azt egyelőre nem tudni biztosra, hogy az Európába szánt modellek is 60 Hz-cel dolgoznak-e.

Az egyik legnagyobb újdonság az XBox One-nal kapcsolatban, hogy a Kinect immár az alapfelszereltség részévé vált. Részben ez az oka annak, hogy Microsoft-konzol 500 dollárba kerül, kereken 100 dollárral többe, mint a Sony játékgépe. Azon kívül, hogy finomodtak a mozgást érzékelő szenzorai, képes megkülönböztetni az apróbb kézmozdulatokat és arcról felismeri az egyes játékosokat, mégis a hangvezérlés a Kinect igazi újdonsága.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.