BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

További 1,2 milliárd eurót fektet be Oroszországban a Volkswagen

A piaci fellendülésben bízva a Volkswagen a tervek szerint 1,2 milliárd eurót fordít termelő beruházásokra Oroszországban 2018-ig.

"Oroszország a Volkswagen növekedési stratégiájában az elsőszámú európai piac. 2018 végéig további 1,2 milliárd eurót fektetünk be az országban" - jelentette be kedden Martin Winterkorn a Volkswagen AG elnöke.

Az összeg nagyobbik hányadát egy kalugai motorgyár építése szívja majd fel. Az üzem 2015-ben kezdi majd meg a termelést.

A Volkswagen 2006 óta már 1,3 milliárd eurót invesztált termelő beruházásokba a Moszkvától 190 kilométerre délkeletre fekvő Kaluga városban. Szintén Kalugában telepedett meg a Continental is egy abroncsgyártó üzemmel, amely már termel, valamint egy alkatrészgyárral, ami viszont 2014-ben kezdi meg a termelést.

A kalugai Volkswagen üzem 2007 óta gyártja a VW Tiguan és VW Polo modelleket, valamint a Skoda Fabia modellt. A VW és Skoda modellek szerződéses gyártásába 2011-ben a GAZ Nyizsnyij Novgorod-i üzeme is beszállt, az orosz autópiac azonban 2012-ben összeomlott.

A Volkswagen konszern idei oroszországi eladásai az autópiac 7 százalékos visszaesésénél kisebb mértékben, 4,4 százalékkal maradnak el a tavalyitól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.