BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gigabírság a Google-nek

A francia adatvédelmi hatóság a maximálisan kiszabható 150 ezer eurós bírsággal súlytja a Google-t, mert a megváltozott francia törvényeknek a keresőoldal nem tett eleget és nem változtatott a felhasználók adatainak kezelésén- írja a Reuters.

A Nemzeti Informatikai és Szabadságjogi Bizottság a pénzbírság mellett elrendelte, hogy a Google France nyolc napon belül megjelentesse oldalán a tájékoztatást a hatóság döntéséről.
 
A bizottság szeptemberben tette közzé, hogy Franciaország eljárást kezdeményez a Google ellen, azok után,hogy a hatóság korábban három hónapos határidőt szabott meg a vállalatnak, hogy változtasson adatkezelési politikáján. A Google ezt nem tartotta tiszteletben.
 
A hatóság eredetileg azt kérte a Google-tól, hogy számoljon el azzal, mit csinál a felhasználóktól begyűjtött adattömeggel, illetve közölje, hogy mennyi ideig őrzi az adatokat.
 
Az adatvédelmi intézmények Európában vizsgálatot indítottak az ügyben, és 2013 februárig haladékot adtak a Google-nek arra, hogy javasoljon változtatásokat, a vállalat azonban semmit sem tett ennek érdekében.
 
A Google az ügy folyamán azzal érvelt, hogy egységesített adatvédelmi szabályzata a felhasználók számára könnyebben megérthető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.