BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Inkább Lengyelországot választanák a külföldi cégek helyettünk

Újszerű megoldásra van szükség, jó ötletre és arra, hogy az használható is legyen - mondta Erdei Sándor a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő elnök-vezérigazgatója arról, mire van szükség, hogy egy cég sikeres legyen. Nem előnyös a komplikált üzleti modell - tette hozzá. A cél legyen az értékteremtés és a növekedés. Felhő alapú szolgáltatások jók erre példaként: ilyen a Neostratus, a Hand in Scan, vagy épp a Nanoform. A Hand in Scan egy olyan vállalkozás, ami az egészségügy számára fejleszt ki olyan profi gépeket, ami kimutatja a baktérium mértékét a beszkennelt kézről. Nyilvántartja, hogy naponta hányszor, hogyan mosott kezet az ápoló, orvos.
 
Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke arról beszélt: a kkv-szektorban nem vagyunk jók, de a high-tech aktivitásban annál inkább. A magyar gazdaság kritikusan függ attól, hogy a kkv-k hogyan teljesítenek. A kkv-k innovációs helyzete a referenciacsoporthoz képest is gyenge, valamint az EU átlaghoz képest is. Ha összehasonlítanánk minket Lengyelországgal, több, mint valószínű, hogy egy külföldi vállalat inkább Lengyelországot választaná. 
 
De mi a teendő? A felsőoktatás és ipar kapcsolatainak erősítése, valamint kollektív innovációs platformok létrehozása lehet megoldás. A világ nem fog megélni csak informatikai cégekből - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.