BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Richter: biztató fejlemények az új skizofrénia-gyógyszernél

Pozitívak a fejlesztés alatt álló antipszichotikus vegyülettel, a cariprazine-nal a bipoláris depresszió kezelésében végzett vizsgálat előzetes eredményei – adta hírül a Richter Gedeon Nyrt. és a Forest Laboratories Inc. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Richter a Foresttel közösen fejleszti a cariprazine nevű antipszichotikumot.

A két vállalat 2012 novemberében nyújtott be törzskönyvi kérelmet skizofréniára és bipoláris mániára vonatkozóan az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA). A hivatal tavaly novemberben további információkat kért be, elsősorban a mellékhatásokra vonatkozóan, a készítmény engedélyezéséhez.
Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója korábban elmondta: a kiegészítő információkat várhatóan áprilisban bírálja majd el az FDA, de azt nem lehet tudni, hogy a hatóság akkor kimondja-e majd a végső választ a készítmény regisztrációjával kapcsolatban.

Az elbíráláshoz fontos fejlemény, hogy a skizofréniában és bipoláris mániában korábban befejezett vizsgálatok mellett most már a cariprazine-nal mind bipoláris depresszióban, mind pedig major depresszióban pozitív vizsgálatokkal rendelkeznek. Szombathelyi Zsolt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatója a közleményben kifejtette: elégedettek a vizsgálat előzetes eredményeivel, és az a céljuk, hogy fontos új kezelési lehetőséget biztosítsanak a bipoláris depresszióban szenvedő betegeknek.

A Richter árbevételének 34 százaléka származik nőgyógyászati, 26 százaléka szív-érrendszeri, míg 13 százaléka idegrendszeri készítményekből. A cég a cariparzine európai értékesítésében érdekelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.