BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőttek az amerikai gyáripari megrendelések

A vártnál nagyobb mértékben, öt hónapja legnagyobb ütemben nőttek az új gyáripari megrendelések az Egyesült Államokban februárban.

A washingtoni kereskedelmi minisztérium szerdán közzétett adataiból kitűnik, hogy a gyáripari megrendelések szeptember óta a legnagyobb mértékben, 1,6 százalékkal nőttek a januári 1 és a decemberi 2 százalékos csökkenés után.

A Reuters által megkérdezett elemzők szerényebb, 1,2 százalékos növekedésre számítottak februárra. A polgári repülőgépekre beérkezett megrendelések értéke 13,4 százalékkal nőtt, az autókra 3 százalékkal bővült.

A közlekedési eszközöket nem számítva az új megrendelések 0,7 százalékkal nőttek a januári és a decemberi egyaránt 0,1 százalékos csökkenést követően.

A nem hadiipari jellegű tőkejavakra szóló megrendelések, amelyek a legjobban tükrözik az üzleti bizalmat és a jövőbeli beruházási terveket, a repülőgépek nélkül 1,4 százalékkal csökkentek februárban, három hónapon belül másodszor hanyatlottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.