BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább küzd a szabadalmi háborúban az Apple

Újabb felvonás kezdődött az Apple és a Samsung közötti szabadalmi háborúban: az amerikai cég az Egyesült Államokban indított jogi támadást dél-koreai riválisa ellen.

A két társaság már évek óta harcban áll egymással az okostelefonokkal kapcsolatos szabadalmak miatt, ám ezúttal könnyen előfordulhat, hogy a szegmens egy harmadik szereplőjét is érinti majd az ügy kimenetele. Az Apple amiatt pereli kétmilliárd dollárra a Samsungot, mivel az olyan okosmobilokat és táblagépeket forgalmazott, amelyek az iPhone-ok és iPad-ek gyártójának öt, mobilszoftverekre vonatkozó szabadalmát is megsértették. A helyzetet bonyolítja, hogy néhány elem, amelyet az amerikai cég kifogásol a Google által fejlesztett Android operációs rendszernek is szerves részét képezi. Vagyis ha nyer az Apple, az azt eredményezheti, hogy az Android fontos elemeit is módosítani kell, illetve az összes gyártó, amely ezt a megoldást használja, megváltoztathatja a készülékein futó megoldást.

A most kezdődött eljárás a második jelentős összecsapás a két cég között az Egyesült Államokban a szabadalmi jogokhoz kapcsolódóan. Az első ügyből az Apple jött ki jobban, riválisát 930 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték. A bírósági sikert a piacon nem tudta megismételni az Apple, a dél-koreai társaság gyorsan tudta növelni értékesítését és a világ legnagyobb okostelefongyártójának számít. Míg amerikai riválisa a múlt évben 15,3 százalékkal tudta bővíteni okosmobil értékesítését, addig a Samsung 31,3 százalékos fejlődést ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.