BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újraindult a Jet2 diszkont légitársaság Leeds és Budapest között

A jelentős utasigények miatt a nyári menetrend életbe lépésével újraindította Budapest-Leeds járatát a Jet2 angol diszkont légitársaság, az első gép csütörtökön landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren.

A Boeing 737-es típusú gépet repülős szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték a ferihegyi repülőtéren.

A Budapest Airport MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: két év kihagyás után van ismét összeköttetés a két város között. A Jet2 heti két járatot indított, a gépek csütörtökön és vasárnap közlekednek.

Saly Sándor, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere a járatnyitással kapcsolatban a közlés szerint azt mondta, az újabb járat megnyitásával a Jet2 kínálja a legtöbb útvonalat Nagy-Britanniába, Leeds mellett Edinburgh-ba, Manchesterbe és az East Midlands-i repülőtérre is el lehet jutni járataival.

A Jet2 jelenleg 57 célállomásra repül 50 gépes flottájával, amely főleg 737-es Boeingekből áll. Az elmúlt napokban a nyári menetrend életbe lépésével több új járatot is indítottak a légitársaságok Budapestről: a diszkont Norwegian Gatwickbe, az Air Serbia Belgrádba indított új járatokat, az El Al pedig bevezette új márkáját, az UP-ot, szerdától ez az El Alhoz tartozó, de diszkont formában működő részleg működtet járatot Budapest és Tel Aviv között, a Wizz Air mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.