BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent az EU külkereskedelmi többlete

Csökkent az Európai Unió (EU) külkereskedelmi többlete márciusban februárhoz képest, míg a harmadik hónapban 3,9 milliárd euró volt a többlet, februárban 4,7 milliárd euró - ismertette előzetes adatait az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.

Márciusban az EU áruexportja 142,8 milliárd eurót tett ki, az import 138,8 milliárd eurót.

Az idén az első három hónapban 3 százalékkal csökkent a világ többi országába irányuló uniós export és 2 százalékkal az uniós import 2013 első negyedévéhez képest. A szezonális hatásoktól megtisztított adatok szerint a legnagyobb márciusi külkereskedelmi többlete Németországnak (12,9 milliárd euró), Olaszországnak (2,2 milliárd euró) és Írországnak volt (1,8 milliárd euró). A legnagyobb hiányt Hollandiánál (mínusz 9,9 milliárd euró) és Nagy-Britanniánál (mínusz 2,3 milliárd euró) mérték.

Magyarország esetében márciusban 1,4 milliárd euró volt az export és 1,7 milliárd euró az import, így a külkereskedelmi mérleg 0,3 milliárd euró hiányt mutatott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.