BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A cégek újra egyre több csapatépítést tartanak

Három helyet előre lépve Budapest a 17-ik helyen végzett a kongresszusi helyszínek 2013-as világranglistáján, amit a napokban publikált a Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (ICCA). „Ha felépül a Millenniumi Városrészben, a MŰPA mellett a 4000-5000 fős kongresszusi központ, gyorsan a top tízben lehet Budapest, mert vonzó város, ám jelenleg nem igazán van nagy kapacitású konferencia-helyszín Budapesten” – véli Erdős Ákos, a Confhotel Csoport vezetője. Így egyelőre nehéz felvenni a versenyt Béccsel vagy Prágával.

A cégvezető ugyanakkor úgy látja, az ágazat most kezd újra talpra állni Magyarországon, az iparág már lényegesen jobb helyzetben van, mint amilyenben a pénzügyi válság idején és azt követő években volt.
Erdős Ákos szerint sok konkurens vállalkozás nem élte túl az elmúlt néhány évet, de mára konszolidálódott a gazdasági helyzet. „Mi nagyon gyorsan megéreztük a válságot, a cégek lemondták vagy kisebb méretű rendezvényeket, csapatépítéseket rendeltek. Mostanra azonban sokan rájöttek, hogy hiányoznak a naptárjukból a hagyományos szakmai konferenciák és csapatépítések. A válság mindenkit óvatosságra tanított” – fogalmazott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.